Dwergmens

Dwergmens De antropoloog Lee Berger heeft minimensen ontdekt op de eilandengroep Palau. Palau is onderdeel van Micronesië, dat in de Stille Oceaan ligt, vlakbij Indonesië. De dwergmensen, van wie de mannen misschien zelfs iets kleiner zijn dan jij (1 meter 20), en vrouwen maar 90 centimeter, werden gevonden op een begraafplaats. Lee denkt dat deze mensen door voedseltekort zo klein waren geworden. Andere wetenschappers zeggen dat deze dwergmens verwant is aan de Floresmens, een minimens die in 2003 ontdekt werd op het Indonesische eiland Flores en een apart mensenras was dat tegelijk geleefd heeft met mensen van ons formaat. (foto: PLOS) Figure 10. Palauan mandible B:OR-15:18-083 illustrating a number of characters common in the sample, including dental crowding of the anterior teeth, incisiform canines, caniniform premolars, large tooth size, and absence of a third molar. PHOTO: PLOS

De antropoloog Lee Berger heeft minimensen ontdekt op de eilandengroep Palau. Palau is onderdeel van Micronesië, dat in de Stille Oceaan ligt, vlakbij Indonesië. De dwergmensen, van wie de mannen misschien zelfs iets kleiner zijn dan jij (1 meter 20), en vrouwen maar 90 centimeter, werden gevonden op een begraafplaats. Lee denkt dat deze mensen door voedseltekort zo klein waren geworden. Andere wetenschappers zeggen dat deze dwergmens verwant is aan de Floresmens, een minimens die in 2003 ontdekt werd op het Indonesische eiland Flores en een apart mensenras was dat tegelijk geleefd heeft met mensen van ons formaat. (foto: PLOS)