De Familie Avenier deel 3 en 4

De Familie Avenier deel 3 en 4 OP KOMST Het Toneel Speelt brengt de laatste twee delen van Maria Goos’ vierluik De Familie Avenier. In deze Nederlandse Heimat volgt zij vijftig jaar lang een Brabantse familie. In deel 3 komt de familie elkaar tegen op de camping („Ze zitten liever gewoon thuis in hun eigen veelstedrukte”). Het is de jaren tachtig, dus het gaat over geld, en verharding van de omgangsvormen. Deel 4 speelt zich af in het demente hoofd van de 90-jarige Rita, kinderloze mater familias. Familieleden– al dan niet in spookvorm – bezoeken haar op Nieuwjaarsdag. Zij maakt de rekening op: met wie was ik verbonden? Met Gijs Scholten van Aschat, Peter Blok, Marisa van Eyle en Tjitske Reidinga. Première morgen. Tournee t/m 14 juni. Inl www.hettoneelspeelt.nl. 'De Geschiedenis van de Familie Avenier 4' van Maria Goos door Het Toneel Speelt regie: Jaap Spijkers premire 16 maart 2008 Stadsschouwburg Amsterdam op de foto vlnr.: Marisa an Eyle (Rita), Carine Crutzen (Pieternel) en Gijs Scholten van Aschat (Christ) alle rechten voorbehouden bij gebruik naamsvermelding verplicht foto en auteursrecht fotograaf Deen van Meer Beroepsvereniging van fotografen GKÄ Oudezijds Voorburgwal 221 1012 EX Amsterdam tel.: 06.53617774 Postbank 3560388 email: deeninbeeld@wanadoo.nl Meer, Deen van der

Het Toneel Speelt brengt de laatste twee delen van Maria Goos’ vierluik De Familie Avenier. In deze Nederlandse Heimat volgt zij vijftig jaar lang een Brabantse familie. In deel 3 komt de familie elkaar tegen op de camping („Ze zitten liever gewoon thuis in hun eigen veelstedrukte”). Het is de jaren tachtig, dus het gaat over geld, en verharding van de omgangsvormen. Deel 4 speelt zich af in het demente hoofd van de 90-jarige Rita, kinderloze mater familias. Familieleden– al dan niet in spookvorm – bezoeken haar op Nieuwjaarsdag. Zij maakt de rekening op: met wie was ik verbonden? Met Gijs Scholten van Aschat, Peter Blok, Marisa van Eyle en Tjitske Reidinga. Première morgen. Tournee t/m 14 juni. Inl www.hettoneelspeelt.nl.