Angels in America

Angels in America Toneelgroep Amsterdam speelt het vijf uur durende, aangrijpende stuk Angels in America, waarin schrijver Tony Kushner de aids-epidemie in de Reagan-jaren verbindt met apocalyptische fantasieën over het uiteenvallen van de westerse maatschappij. Daarbij is het een wijs en mooi drama over eenzame mensen die steun en geborgenheid zoeken bij elkaar. De grote gevoelens in het stuk laat regisseur Ivo van Hove lekker groot en ingeleefd spelen. Om zijn acht briljante acteurs daarvoor alle ruimte te geven, plaatst hij ze op een leeg toneel. Engelen en David Bowie begeleiden de worstelenden naar het Paradijs, of de Hel. Tournee t/m 31 mei. Info (020) 5318484 of www.toneelgroepamsterdam.nl. Foto Jan Versweyveld Versweyveld, Jan

Toneelgroep Amsterdam speelt het vijf uur durende, aangrijpende stuk Angels in America, waarin schrijver Tony Kushner de aids-epidemie in de Reagan-jaren verbindt met apocalyptische fantasieën over het uiteenvallen van de westerse maatschappij. Daarbij is het een wijs en mooi drama over eenzame mensen die steun en geborgenheid zoeken bij elkaar. De grote gevoelens in het stuk laat regisseur Ivo van Hove lekker groot en ingeleefd spelen. Om zijn acht briljante acteurs daarvoor alle ruimte te geven, plaatst hij ze op een leeg toneel. Engelen en David Bowie begeleiden de worstelenden naar het Paradijs, of de Hel.

Tournee t/m 31 mei. Info (020) 5318484 of www.toneelgroepamsterdam.nl.