Adoptieverhaal van Jones is verzonnen

De autobiografie van Margaret B. Jones, Love and Consequences, die door The New York Times onlangs met lof werd overladen, blijkt verzonnen, zo meldt The Los Angeles Times. Toen Jones` zus haar foto in een krant zag, rook deze onraad. Love and Consequences gaat over een blanke vrouw met indiaanse roots, die opgroeide bij een zwarte adoptiemoeder en in een jeugdbende in Los Angeles belandde. De auteur had bovendien een eigen stichting, die zich het lot van jongeren aantrok die uit bendes wilden stappen. Nu trekt The New York Times ook in twijfel of die stichting werkelijk bestaat. De krant vindt er geen dossier van terug bij de belastingsdiensten.

Lees de volledige berichten op: http://papierenman.blogspot.com en nrc.nl/boekenblog

M.m.v. Hans Cottyn, Toef Jaeger, Sebastiaan Kort en Dirk Leyman