1 Nadoen

Net zo spelen als Billy Corgan van de Smashing Pumpkins? Oefen op www.showmehowtoplay.com. Foto AFP Singer Billy Corgan of US rock band "Smashing Pumpkins" performs on stage during the opening concert of their German tour on February 21, 2008 at the Olympic hall in Munich. The Smashing Pumpkins will offer four more concerts in Germany, in Frankfurt, Berlin, Oberhausen and Hamburg. AFP PHOTO DDP PHILIPP GUELLAND GERMANY OUT AFP

Voorbeeld volgen

www.showmehowtoplay.com

Niets is leuker dan met een groepje muzikanten spelen. Samen in een repetitieruimte, biertje erbij... In je eentje blijft dat aanmodderen. Showmehowtoplay.com kan natuurlijk niet tegen een eigen bandje op, maar het is wel een stap in de goede richting. Er is veel informatie te vinden over muzikanten, er zijn filmpjes van liveoptredens, er is een forum waar je met je muzikale vragen terecht kunt. Maar alles draait om de speciale (gratis) Multiplayer die je moet downloaden. Op de site staan nummers voor die Multiplayer, die je voor 1 tot 5 Britse pond (circa 6,5 euro) kunt aanschaffen. Gratis voorproefjes helpen bij het kiezen. Het scherm is in vieren gedeeld met in elke hoek een instrument in close up. Je kunt ze naar believen uit- en aanzetten. Eerst oefenen met alleen gitaar, de lastiger riffs speel je vertraagd af zodat je de vingerzetting goed kunt volgen. Dan kies je voor meespelen met de band en uiteindelijk vervangt je eigen gitaargeluid dat van de professionele muzikant op het filmpje. Nu alleen voor drummers, gitaristen, bassisten en pianisten, maar blazers moeten er binnenkort ook terecht kunnen. (CJ)