Zwempak voor hele Nederlandse ploeg

Amsterdam, 13 maart. De hele Nederlandse zwemploeg krijgt komende week bij de Europese kampioenschappen in Eindhoven de beschikking over het nieuwe zwempak van de Australische fabrikant Speedo. Aanvankelijk leek het erop dat alleen Marleen Veldhuis en Inge Dekker in het nieuwe pak zouden kunnen starten op de EK, maar op aandringen van technisch directeur Jacco Verhaeren kunnen alle Nederlandse zwemmers in Eindhoven over het pak beschikken. De nieuwe pakken, mede ontwikkeld door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, zijn waterafstotend, zodat de zwemmers sneller door het water glijden. Verder is het pak voorzien van een korset waardoor de zwemmer stabieler in het water ligt. Met speciaal aangebrachte `panelen` geeft het pak een zodanige compressie dat het lichaam in een meer gestroomlijnde vorm wordt gedrukt.