Wisselvallig

De storm van gisteren, die relatief weinig overlast opleverde, is voorbij. Toch blijft het de komende dagen wisselvallig. Laat morgen de zon zich nog af en toe zien, het weekeinde lijkt grijs te verlopen. Met name zondag zou weleens erg nat kunnen worden. Vanavond en de komende nacht is het vooral in het zuiden regenachtig. De regen hoort bij een storing die over België naar het oosten trekt. Een andere storing, ten noorden van ons land, lost langzaam op, maar kan in het uiterste noorden nog net wat regen brengen. In het overgrote deel van Midden-Nederland wordt geen regen verwacht.

Bij een sterk afnemende wind dalen de temperaturen niet verder dan tot rond 6 graden. Morgen blijft het vooral in het zuiden nog lange tijd bewolkt. De regen, die in de ochtend in Limburg nog kan vallen, trekt vrij snel weg. In de rest van het land blijft het vrijwel droog en laat de zon zich geregeld zien, het eerst in het noordwesten. Bij een matige, in het Waddengebied vrij krachtige westenwind, wordt het 10 graden.

In het weekeinde komt het weer onder invloed van een lagedrukgebied, waarvan het centrum via de Britse eilanden en onze omgeving naar het oosten trekt. Zaterdag wordt aan de voorzijde van deze storing met een zuidelijke tot zuidoostelijke wind tamelijk zachte lucht aangevoerd waarin de temperaturen in het zuiden plaatselijk tot 15 graden stijgen. Zondag regent het langdurig en wordt het koeler.