`Volkskrant` start interactieve nieuwssite

Amsterdam, 13 maart. De Volkskrant is begonnen met een nieuwssite, en.nl. Het lijkt een doorstart van de oorspronkelijke nieuwssite van PCM, die in 2000 concurrentie moest bieden aan de toen opkomende nieuwssite nu.nl. In 2001 werd dat project gestaakt. Twee jaar geleden werd de domeinnaam gebruikt door het Ministerie van Justitie: voor de ` & `-publiciteitscampagne werden er voorbeelden van `positieve interactie tussen culturen` verzameld. Nu wordt de site automatisch gevuld met ANP-berichten. Onder elk bericht kunnen bezoekers stemmen wat ze van het nieuws vinden: van `Who cares?` tot `Voorpaginanieuws!`. Verder is het de bedoeling dat bezoekers wijzigingen of aanvullingen aanbrengen of foto`s toevoegen, vergelijkbaar met de doe-het-zelf-techniek van internetencyclopedie Wikipedia. Projectleider van de Volkskrant Wilbert Baan houdt een ontwikkel-weblog bij waarop hij benadrukt dat het project zich vooralsnog in een experimentele fase bevindt.

    • Een`-