Veertien verdachten vast voor overvallen Rotterdam-Rijnmond

rotterdam. De politie Rotterdam-Rijnmond heeft begin maart veertien arrestaties verricht die verband houden met gewelddadige roofovervallen in de regio. Dat is gisteren bekendgemaakt. In januari en februari werden al negen mensen opgepakt. De leeftijd van de in totaal 23 verdachten varieert van 12 tot 38 jaar. In Rotterdam registreerde de politie sinds 1 januari in totaal 81 overvallen. Dat is 50 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Korpschef Aad Meijboom zei gisteren ”de golf van overvallen” niet te kunnen verklaren. Vooral tabakszaken en juweliers zijn het slachtoffer. Het Platform Detailhandel Nederland sloeg in februari al alarm over de stijging. Als reden noemde voorzitter Herman van der Geest de toegenomen beveiliging van banken en benzinestations. Daardoor richt de aandacht zich volgens hem vaker ”op middenstanders die cash geld in kas hebben”.