tv nieuws en documentaires

tv nieuws en documentaires Durf te denken Ned.2, 15.52-16.00u. De Utrechtse wijk Ondiep is bekend geworden door de rellen die er vorig jaar uitbraken. Maar de meeste bewoners hebben het er uitstekend naar hun zin. Zoals kraker Rogier, die door het organiseren van verschillende acties probeert de verloedering van de wijk tegen te gaan. Nederland, Utrecht, 31-07-2007. Bewoners van het oudste deel (het Kleine Wijk) van Ondiep waarvoor sloopplannen bestaan, hebben een spandoek over de Kastanjestraat gehangen met de tekst: SLOOP HOEZO?. De wijk Ondiep (±1920 ) heeft nogal wat bouwkundige en maatschappelijke problemen. Woningcorporatie Mitros en gemeente willen Ondiep in het jaar 2015 omgevormd hebben zijn tot een veilige en geliefde buurt met de voordelen van dorp Žn stad. De wijk heeft een dorpsachtige sfeer en veel kleine, goedkope sociale huurwoningen. Foto: Rob Huibers. Huibers, Rob

Durf te denkenNed.2, 15.52-16.00u.

De Utrechtse wijk Ondiep is bekend geworden door de rellen die er vorig jaar uitbraken. Maar de meeste bewoners hebben het er uitstekend naar hun zin. Zoals kraker Rogier, die door het organiseren van verschillende acties probeert de verloedering van de wijk tegen te gaan.

Andere tijdenNed.2, 21.25-22.00u

Het kabinet wil lastige jongeren heropvoeden, desnoods onder dwang. Dat werd al eerder geopperd. Premier Lubbers lanceerde in 1993 het idee om criminele jongeren in kampementen onder te brengen en hen met militaire orde en tucht op het rechte pad te brengen.