Revolver tegen stakende dokters

Revolver tegen stakende dokters Santo Domingo, 13 maart. Een politieman heeft zijn vuurwapen getrokken bij een demonstratie van artsen in de Dominicaanse Republiek. Circa 14.000 artsen in openbare ziekenhuizen staakten gisteren voor hogere salarissen en betere arbeidsomstandigheden. De vakbonden willen dat de salarissen worden verdubbeld tot omgerekend ruim 1.100 euro per maand. Ze hebben de regering gewaarschuwd dat ze langer zullen staken indien de eisen niet worden ingewilligd. De afgelopen jaren hebben artsen al vaker geprotesteerd tegen de slechte situatie van de openbare ziekenhuizen. Patiënten werden gisteren weggezonden, voor zo ver het geen spoedgevallen betrof. Foto AP A police officer holds a weapon during a protest of doctors to demand salary raises in Santo Domingo, Wednesday, March 12, 2008.(AP Photo/Ramon Espinosa) Associated Press