Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met Frank van Pamelen: schrijver, light-verse dichter en columnist over zijn nieuwe dichtbundel IKEA, vol berijmde brieven, cryptosonnetten en puntdichten. Filmmaakster Annegriet Wietsma vertelt over het portret dat zij maakte van Nuriye Kesbir, kopstuk van de Koerdische verzetsbeweging: Sozdar, zij die haar belofte nakomt. Verder een debat over de zin en onzin van gebedsgenezing. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Aandacht voor de documentaire Boudewijn Büch: de dichter, de dood en het demasqué die Coen Verbraak heeft gemaakt over het fenomeen Boudewijn Büch, die 22 november 2002 overleed. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met Harrie Lemmens, samensteller van De vorst, de soldaat en de reiziger, over vier eeuwen Portugal-Angola. Schrijver Ricus van de Coevering bespreekt Dogville van Lars von Trier. Jeroen van Kan verkent het industriële landschap in zijn radio-essay Over de troosteloze schoonheid van de lelijkheid, reclamemaker Joost van de Loo bericht over de nieuwe media-experimenten en Bob Dylan-kenner Roel Bentz van den Berg over de film I’m Not There. Radio 6, 20.02-22.00u.