Overige films

Van Helsing (Stephen Sommers, 2004, VS). Peperdure mengelmoes van alle monsterverhalen uit de 19de eeuw. Regisseur van The Mummy overspoelt de kijker met tollende filmbeelden. RTL7, 20.30-22.50u.

Point Break (Kathryn Bigelow, 1991, VS). Politiethriller waarin undercover-agent Keanu Reeves zich onder stoere surfers begeeft, moet het vooral hebben van actiescènes voor surfers en parachutespringers. Met Patrick Swayze als maniakale schurk. Veronica, 20.30-22.55u.

Overboard (Garry Marshall, 1987, VS). Moralistische komedie. Rijk leeghoofdje Goldie HawOverige filmsn lijdt aan geheugenverlies. Wraaklustige timmerman Kurt Russell laat haar opdraaien voor zijn chaotische huishouden en vier kinderen. RTL8, 20.30-22.30u.

Terminale (Francis Girod, 1998, Frankrijk). Politieke thriller, kort door de bocht. Middelbare scholieren spannen samen tegen leraar die seksueel misbruik paart aan neonazisme. TV5, 21.00-23.00u.

Message in a Bottle (Luis Mandoki, 1999, VS). Voorgekookte formule-verfilming van bestseller, met Nicholas Sparks. Met Robin Wright Penn als naar romantiek smachtende gescheiden moeder, Kevin Costner als zwijgzame ruwe bolster en weduwnaar, die zichzelf uit verdriet heeft veroordeeld tot sociaal en geografisch isolement, en Paul Newman als zijn onverstoorbare, levenswijze oude vader. Net5, 22.30-1.00u.

An American Werewolf in Paris (Anthony Waller, 1997, GB/VS/Lux/Ned/Fra). Romantische griezelkomedie zou volstrekt mislukt zijn. Amerikaan Tom Everett Scott valt voor Parisiènne annex weerwolf Julie Delpy. Geen relatie met de Amerikaanse weerwolf in Londen (John Landis, 1981). RTL7, 22.50-0.45u.