Oud-premier Thaksin staat voor rechter

Bangkok. De Thaise oud-premier Thaksin Shinawatra is gisteren in de hoofdstad Bangkok voor de rechter verschenen. Thaksin wordt verdacht van corruptie. Hij keerde eind februari na zeventien maanden ballingschap terug in Thailand om terecht te staan. De oud-premier, die Thailand tussen 2001 en 2006 leidde, zei tijdens de twintig minuten durende zitting onschuldig te zijn. Het proces zal niet onmiddellijk beginnen. Het Hooggerechtshof van Thailand heeft toegestaan dat de miljardair deze week naar Groot-Brittannië vertrekt. Thaksin wil aanwezig zijn bij een wedstrijd van de Britse voetbalclub Manchester City, waarvan hij de eigenaar is. Van het Hof hoeft de oud-premier ook niet bij iedere zitting aanwezig te zijn. Als hij wordt veroordeeld wegens corruptie, kan hij 15 jaar celstraf krijgen.