op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

De Tweede Kamer debatteert over het wetsvoorstel dat tot een verbod op seks met dieren moet leiden De wielerkoers Parijs-Nice voert van Montélimar naar de Mont Ventoux over 176 km. Uitreiking Woutertje Pieterse Prijs voor het beste jeugdboek.De regeringsleiders van de lidstaten komen bij elkaar voor de vierjaarlijkse EU-top.

Vandaag in de weblogs

Hart niet veilig voor hackers

„Niet alleen de toegangspassen voor overheidsgebouwen en de ov-chipkaart kunnen gehackt worden, ook het menselijk hart blijkt niet goed beveiligd”, blogt internetjournalist Marie-José Klaver. „Volgens The New York Times is het heel eenvoudig om toegang te krijgen tot een defibrillator en een pacemaker.”

Lees het artikel via nrc.nl/klaver

Het laatste slagveld

„Na Obama’s zeges in Wyoming en Mississippi komt de campagne in een eigenaardige fase terecht,” schrijft Tom-Jan Meeus, NRC-correspondent in de VS, op zijn blog. „Waar ligt het volgende slagveld?”

Opvallende zaken uit de verkiezingskaravaans op nrc.nl/race08

Cd van de week

Duffy - Rockferry

„Ze heet voluit Aimee Duffy - en dat is niet de enige overeenkomst met collega-zangeres Amy Winehouse”, schrijft NRC-recensent Yaël Vinckx over soulsensatie Duffy uit Wales. Sterker: „Het openlijk meeliften op het succes van Winehouse roept irritatie op.” Ton de Jong neemt het op nrcnext.nl op voor Duffy. „Alsof het hier om een commercieel vluggertje van een copycat uit Wales gaat. Erg kort door de bocht”, zo bestempelt hij Vinckx’kritiek.

Beluister de hele cd op nrcnext.nl/muziek en geef je oordeel

En verder...

De lunchbox

Iedere werkdag brengt nrcnext.nl vlak voor de lunch een update met het laatste nieuws, plus een aantal verwijzingen naar bijzondere artikelen of projecten van de website en de krant.

Meld je aan via nrcnext.nl/lunchbox