Nieuw biljet van vijf dollar

Nieuw biljet van vijf dollar Washington. Het Bureau of Engraving and Printing, de Amerikaanse versie van Joh. Enschedé waar alle bankbiljetten worden gedrukt, presenteerde gisteren een nieuw biljet van vijf dollar. Vandaag gaat het biljet in roulatie.Het is volgens de Amerikaanse overheid moeilijker na te maken. Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten, heeft nu bijvoorbeeld kleur gekregen, net als het zegel met de adelaar rechts achter zijn hoofd. Ook zijn twee verschillende watermerken toegevoegd en een aantal – niet nader genoemde overige veiligheidsmerken. De koers van de euro steeg de afgelopen dagen opnieuw ten opzichte van de dollar, ondanks waarschuwingen van president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale bank (ECB). Een euro kostte gisteren 1,5477 dollar. De ECB maakt zich zorgen over de steeds duurdere euro. De euro is sinds begin dit jaar met meer dan 5 procent in waarde gestegen ten opzichte van de dollar. De ECB is bang dat de dure euro de Europese export zal hinderen. Foto AP These handout images provided by the Bureau of Engraving and Printing, show the front, top, and back of the new five dollar bill. Honest Abe is becoming colorful Abe with splashes of purple and gray. (AP Photo/Bureau of Engraving and Printing)
Nieuw biljet van vijf dollar Washington. Het Bureau of Engraving and Printing, de Amerikaanse versie van Joh. Enschedé waar alle bankbiljetten worden gedrukt, presenteerde gisteren een nieuw biljet van vijf dollar. Vandaag gaat het biljet in roulatie.Het is volgens de Amerikaanse overheid moeilijker na te maken. Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten, heeft nu bijvoorbeeld kleur gekregen, net als het zegel met de adelaar rechts achter zijn hoofd. Ook zijn twee verschillende watermerken toegevoegd en een aantal – niet nader genoemde overige veiligheidsmerken. De koers van de euro steeg de afgelopen dagen opnieuw ten opzichte van de dollar, ondanks waarschuwingen van president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale bank (ECB). Een euro kostte gisteren 1,5477 dollar. De ECB maakt zich zorgen over de steeds duurdere euro. De euro is sinds begin dit jaar met meer dan 5 procent in waarde gestegen ten opzichte van de dollar. De ECB is bang dat de dure euro de Europese export zal hinderen. Foto AP These handout images provided by the Bureau of Engraving and Printing, show the front, top, and back of the new five dollar bill. Honest Abe is becoming colorful Abe with splashes of purple and gray. (AP Photo/Bureau of Engraving and Printing) Associated Press