Fusiekrant AD boekt voor het eerst winst

Rotterdam, 13 maart. AD Nieuwsmedia, de joint venture van Wegener en PCM Uitgevers, heeft voor het eerst sinds de fusie van het Algemeen Dagblad met onder meer de Haagsche Courant en het Utrechts Nieuwsblad in 2005 een positief bedrijfsresultaat behaald. Dat maakte Wegener vanochtend bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Hoe groot de bijdrage van het AD was, meldt Wegener niet. De omzet uit abonnementen en advertenties daalde wel bij het AD. Met name nationale adverteerders plaatsten minder reclame in de krant. Wegener boekte in 2007 een winst van 32,5 mln euro. Dat is meer dan twee keer zoveel als in 2006, toen het resultaat werd beïnvloed door de verkoop van de directmarketingactiviteiten. De uitgever van regionale kranten haalde vorig jaar een omzet van 679 miljoen euro (een stijging van 2,6 procent). Wegener is sinds vorig jaar grotendeels eigendom van het Britse uitgeefbedrijf Mecom. Wegener moet dit jaar fors bezuinigen. De fusie van Media Groep Limburg (ook Mecom) kost een fors aantal banen, zo is de verwachting.