Film van de dag

Scène uit de film About a Boy met Hugh Grant als verstokte versierder die niet wil opgroeien.
Scène uit de film About a Boy met Hugh Grant als verstokte versierder die niet wil opgroeien.

About a Boy. In deze aanstekelijke verfilming van het gelijknamige boek van de Engelse schrijver Nick Hornby zijn gelukkig veel van diens geestige opmerkingen in de voice-over van Hugh Grant verwerkt. Grant speelt Will, een verstokte versierder die niet wil opgroeien. Door zijn vriendschap met het jongetje Marcus, dat op school altijd gepest wordt, wordt hij eindelijk volwassen. Hornby zei over zijn boek: ‘Het verhaal is allesbehalve een pleidooi voor het Brio-gezinnetje. Niet voor niets is Marcus in het boek het kind van Will noch het kind van zijn geliefde. Will bekommert zich niet om hem uit plichtsgevoel, maar omdat hij begaan is met zijn lot en inziet dat de hopeloos on-ironische Marcus zijn hulp nodig heeft. About a Boy gaat over de vergeefse poging van iemand om het echte leven buiten de deur te houden.” (Chris en Paul Weitz, 2002, GB/VS/F/D), Net5, 20.30-22.30u.

André Waardenburg