CNN: toch winst Obama in Texas

Presidentskandidaat Barack Obama heeft toch de Democratische voorverkiezingen in de staat Texas gewonnen, concludeert de Amerikaanse nieuwszender CNN. Dankzij de caucasus (verkiezingen in de vorm van een soort buurtvergaderingen) zou Obama uiteindelijk 38 gedelegeerden hebben gewonnen en tegenstrever Hillary Clinton 29. Eerder zag het er naar uit dat Clinton Obama had verslagen. De voorverkiezingen in Mississippi won Obama dinsdag met gemak. De senator uit Illinois kreeg 61 procent van de stemmen, en Clinton, senator uit New York, 37 procent. Op de partijconventie in augustus zijn 2.025 gedelegeerden nodig de nominatie te winnen. Obama leidt deze race met een voorsprong van circa 150. Omdat nog minder dan 600 gedelegeerden te verdelen zijn en geen van beiden de vereiste 2.025 kan halen, wordt de strijd beslist door de bijna 800 zogenoemde supergedelegeerden. (AP, Reuters)