CDA-onderzoek naar woningen blijft uit

Den Haag. Het CDA-bestuur heeft nog geen gehoor gegeven aan de opdracht van het partijcongres om de woningmarkt te onderzoeken, inclusief een onderzoek naar de politiek gevoelige hypotheekrenteaftrek. De opdracht om ”uiterlijk eind 2008” een rapport uit te brengen over het toekomstige volkshuisvestingsbeleid dateert van vier maanden geleden. Fractievoorzitter Pieter van Geel noemde het voorstel toen ”niet wijs”. ”We moeten kijken of hier een vertragingstactiek wordt toegepast”, zegt voorzitter Harry van der Molen van jongerenorganisatie CDJA, een van de initiatiefnemers. Een woordvoerder van het partijbestuur ontkent dat en zegt dat er ”sowieso een ploeg komt die het gaat oppakken”. Het bestuur verwacht dat het onderzoek in november kan worden gepresenteerd.