3 Gamen

Evil Tetris maakt het je moeilijk

Evil Tetris

Download de Linux-, Windows- en Macversie van Evil Tetris van fph.altervista.org/prog/bastet.shtml

Tetris. Je moet wel alles wat stroom nodig heeft haten om het spel, in 1985 bedacht door de Rus Alexey Pajitnov, nooit gespeeld te hebben. Véél leuker dan het overbekende zenuwspelletje is Evil Tetris, of Bastet – van Bastard Tetris. Waar bij de gewone versie de verschillende blokjes in willekeurige volgorde naar beneden komen, maakt Evil Tetris het je zo moeilijk mogelijk. Maker Federico Poloni zegt op zijn website: „Bastet gebruikt een speciaal algoritme, ontworpen om het slechts mogelijke blokje uit te kiezen.” En dat is bijvoorbeeld een vierkant blokje, juist op het moment dat je vier rijen met een lang blokje kunt wegwerken. Op het scherm is dat te zien onder de woorden: ‘won’t give you this one’, waar het blokje wordt getoond dat je het liefste wilt, maar dat je niet zult krijgen. (CH)