2 Bakken

Alles voor een vlaai op de deurmat

Brievenbusvlaai

www.artvlaai.nl, 8,95 euro

„In een handomdraai een lekkere vlaai.” Er zijn betere slogans, maar hierachter gaat wel een slim initiatief schuil. Bakker Ard Gerards ontwikkelde onlangs de brievenbusvlaai. Voor 8,95 euro valt een enveloppe met hompje deeg, aanmaakvulling, spuitzak en bakvorm op de mat. En dat helemaal uit Limburg, uit Horst aan de Maas om precies te zijn. En als we de site moeten geloven is dat te proeven. Op een enkele kritiekpuntje na – bij twee mensen ging de bodem in de oven te hard, een ander had de bavarois graag wat steviger gehad – zijn de meeste eters blij. „Verrukkelijk” jubelen ze. Er schijnen zelfs fans te zijn die de taarten de wereld over sturen, naar vrienden in Canada bijvoorbeeld. Bakker Ard biedt vijf verschillende smaken. En binnenkort nog een zesde smaak: ‘originele Limburgse Linzervlaai volgens een 125 jaar oud recept’. (LN)