Vergeefse solo in barre rit Parijs-Nice

Vergeefse solo in barre rit Parijs-Nice Belleville, 12 maart. De Franse wielrenner Thierry Hupond reed gisteren in de tweede etappe etappe van de rittenkoers Parijs-Nice omder barre weersomstandigheden 155 kilometer alleen op kop. Pas in de slotfase van de rit, tijdens de laatste beklimming, werd de 20-jarige renner van de Nederlandse ploeg Skil-Shimano achterhaald door de eerste achtervolgers. In de slotfase ontstond een kopgroepje van vier renners, van wie de Belg Gert Steegmans (Quickstep) net als een dag eerder de sprint won. De Noor Thor Hushovd werd tweede en blijft leider in het algemeen klassement. Hupond finishte op grote achterstand, maar kreeg als leider van het bergklassement wel de bolletjestrui. Foto AFP French Thierry Hupond (Skil-Shimano/Ned) rides, on March 11 2008, during the second stage of the 66th edition of the Paris-Nice cycling race run between Nevers and Belleville (201 km). Belgian Gert Steegmans (Quick Step/Bel) won ahead of Norwegian Thor Hushovd (Credit Agricole/Fra) and French Sylvain Chavanel (Cofidis/Fra). AFP PHOTO PASCAL PAVANI AFP