Tibetaanse mars op `olympisch` Peking

Dharamsala. Een groep van ruim honderd Tibetaanse bannelingen is vastberaden om een protestmars tegen de Olympische Spelen voort te zetten, ondanks een verbod van de Indiase politie. Gisteren, op de herdenkingsdag van de in 1959 neergeslagen opstand tegen het Chinese bewind, begonnen zij in de Indiase stad Dharamsala aan een voettocht die hen voor aanvang van de Spelen in augustus naar de Chinese grens moet brengen. De politie verbood hen echter om het district Kangra, waarin Dharamsala ligt, te verlaten. De Indiase steun voor de Tibetaanse onafhankelijkheidsstrijd is de laatste jaren afgenomen, uit angst om de relatie met China te schaden. India zegt te moeten optreden in het licht van afspraken met Peking om geen ”anti-Chinese activiteiten” toe te staan.