Radio Voorkeur

Desmet live. Kunstenaar Job Koelewijn is gast n.a.v. zijn overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Tilburgse museum De Pont en verder o.a. aandacht voor de geavanceerde klimaatbeheersing in de kaswoning . Radio 1, 19.04-20.00u.

Kunststof. Actrice Hadewych Minis vertelt over haar rol als depressieve mormonenvrouw in Angels in America, een toneelstuk van Tony Kushner dat speelt tegen de achtergrond van het door aids verscheurde Amerika van de jaren tachtig. Ook in deze uitzending: de filmrubriek van Jeroen Stout. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Regisseur Jos van Kan en de bijna blinde fotograaf Hannes Wallrafen over het jeugdconcert Ogen dicht?, waarin een blinde vrouw op zoek gaat naar wat er op de foto’s van haar vader staat. Verder o.a. een gesprek met uitgeefster Eva Cossee n.a.v. het begin van de Boekenweek. Radio 6, 20.02-22.00u.

Napels.Publicist Martin Bril over zijn laatste boek Vader en dochters en over zijn uitspraak: ‘Tot mijn vijfendertigste heb ik geen spat uitgevoerd. Behalve dromen van een betere wereld respectievelijk een grote carrière als kunstenaar'. Radio 5, 20.02-21.02u.