Muziekgebouw krijgt eenmalige financiële injectie

Amsterdam, 12 MAART. Het Muziekgebouw aan `t IJ krijgt van de gemeente Amsterdam eenmalig een half miljoen euro, zo stelt B en W van Amsterdam voor aan de gemeenteraad. Het geld is bedoeld om sponsors te werven voor muziek van de 20ste eeuw, zodat de structurele financiële problemen in de toekomst worden verlicht. Toen het Muziekgebouw werd geopend was er een groot tekort in de exploitatie, dat deels is opgeheven door het gebouw te verhuren voor niet-muzikale doeleinden. Volgens cultuurwethouder Gehrels verdient een gebouw van wereldklasse ook een programmering van wereldklasse. De filmfestivals IDFA, Cinekid en Amsterdam Fantastic Filmfestival krijgen gezamenlijk 290.000 euro. Het Joods Historisch Museum, het Anne Frankhuis en het museum Ons` Lieve Heer op Solder krijgen geld voor bouwkundige investeringen. De gelden zijn afkomstig uit de structurele verhoging van het kunstbudget met 3 miljoen euro, waartoe is besloten bij de vorming van het huidige College.