Mancini wil weg bij Inter na uitschakeling

Trainer Roberto Mancini wil Internazionale, koploper in de Italiaanse voetbalcompetitie, aan het einde van het seizoen verlaten. Dat zei de 43-jarige coach gisteravond kort na de uitschakeling van zijn club door Liverpool in de achtste finales van de Champions League. Inter ging op eigen veld met 1-0 onderuit na drie weken geleden in Engeland al met 2-0 te hebben verloren.

Mancini, die bij Inter nog een contract heeft tot medio 2012, verraste vrijwel iedereen met zijn mededeling. „Ik heb het mijn spelers verteld en nu mag iedereen het weten. Ik ben aan mijn laatste maanden bezig bij Inter, ondanks een contract dat nog vier jaar doorloopt. Ik heb mijn beslissing genomen en het heeft niets te maken met het resultaat tegen Liverpool.” Waarom de oud-international opstapt, wilde hij niet zeggen.

Inter miste in het duel tegen Liverpool vier verdedigers: Samuel, Maxwell, Materazzi en Cordoba. In de eerste helft was oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz desondanks drie keer dicht bij een doelpunt voor de thuisclub. Na de pauze kreeg Inter-speler Burdisso zijn tweede gele kaart voor een onbesuisde overtreding. Met tien man veerde Inter nog één keer op. Zlatan Ibrahimovic (ex-Ajax) miste in kansrijke positie. Dat deed Fernando Torres in de 64ste minuut niet. Met een droog schot knalde hij Liverpool naar de laatste acht. Vorige week plaatsten de Engelse clubs Manchester United, Chelsea en Arsenal zich al. Het is voor het eerst dat vier clubs uit één land de kwartfinale bereiken. Namens Italië is alleen AS Roma nog in de strijd. Vrijdag is de loting, met ook Barcelona, Schalke 04 en Fenerbahçe in de koeler. (ANP)