Liverpool na zege bij Inter in kwartfinale CL

Liverpool heeft zich als vierde Engelse club geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League voetbal. Het won gisteravond met 1-0 bij Inter Milaan.

Internazionale moest in het stadion Guiseppe Meazza een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd goedmaken. Sinds die nederlaag op Anfield ging het plots minder met Inter. Het won slechts een van de vier duels in de Serie A en leed afgelopen weekeinde de eerste competitienederlaag van het seizoen, bij Napoli. Liverpool daarentegen won vier keer op rij in de Premier League.

Inter had in de eerste helft het merendeel van het balbezit, maar kon slechts zelden Liverpool-doelman Reina bedreigen. Inter-spitsen Julio Ricardo Cruz en Zlatan Ibrahimovic zagen hun beste inzetten gekeerd. Aan de overzijde kwamen Fernando Torres en Dirk Kuijt ondanks goede kansen niet tot scoren.

In de tweede helft moest Inter al snel met tien man verder. De Noorse scheidsrechter Tom Henning Øvrebø stuurde Nicolas Burdisso met een tweede gele kaart het veld uit. Ibrahimovic kreeg nog twee mooie kansen, maar Torres schoot na 64 minuten Liverpool naar de kwalificatie met de enige goal van de avond: 0-1.

De Engelse clubs Arsenal, Chelsea en Manchester United plaatsten zich vorige week al voor de kwartfinales van het belangrijkste Europese clubtoernooi. Schalke 04, AS Roma, Barcelona en Fenerbahçe zijn de andere vier kwartfinalisten.

Vrijdag wordt geloot voor de kwartfinales en de daaraan gekoppelde halve finales. De finale van de Champions League is op 21 mei in het Luzhniki stadion in Moskou.

Bekijk beelden en volg de loting via www.uefa.com