Gekraakt ecohuis door ME ontruimd

Gekraakt ecohuis door ME ontruimd Steenwijk, 12 maart. De politie heeft gistermiddag bij de ontruiming van het ecohuis zes krakers gearresteerd. De rechter besliste maandag dat het uit hergebruikte materialen opgetrokken huis gesloopt mocht worden. De actievoerders van GroenFront die de woning vervolgens kraakten, eisten dat met de bouwer van het huis, Jan Husslage, overeenstemming zou worden bereikt over verplaatsing. Twee van de zes actievoerders zijn inmiddels vrijgelaten. De andere actievoerders wilden hun identiteit niet prijsgeven. De gemeente Steenwijkerland begint nu zo snel mogelijk met de sloop. Het huis van Husslage is al langer inzet van juridische conflicten. Foto Hoge Noorden 11-03-2008 Steenwijk NRC Handelsblad Zes activisten van Groen Front verschansen zich in het 'Eco-huis' dat in een nieuwe woonwijk in Steenwijk is gebouwd. De gemeente Steenwijkerwold wil het pand in aabouw slopen. ME-ers haalden de twee vrouwen en vier jongens van de gebarricadeerde tweede verdieping van het huis. ©Foto: Hoge Noorden / Laurens Aaij Het Hoge Noorden Oostergrachtswal 31 8900 AA Leeuwarden T 0031 58 2157966 M 0031 6 43042406 E info@hogenoorden.nl Hoge Noorden