Film van de dag

Hillary Swank en Clint Eastwood in een scène uit Million Dollar Baby (Clint Eastwood, 2004, VS). scene uit de film Million Dollar Baby (2004) Foto: A-Film Hilary Swank Clint Eastwood Pictures’ drama “Million Dollar Baby.” The Malpaso production also stars Clint Eastwood and Hilary Swank. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. A Film Distribution

Million Dollar Baby. Morgan Freeman (Oscar voor beste bijrol), een ouwe bokser die de smoezelige boksschool van zijn vroegere trainer Frankie (Eastwood) schoonhoudt vertelt het verhaal van Maggie, een arme serveerster uit de Ozarks die de boksschool in Los Angeles binnenloopt. Maggie vraagt of Frankie haar trainer wil worden, maar Frankie traint geen meisjes. Maggie geeft niet op, Frankie gaat overstag als hij niemand anders meer te trainen heeft. De met Oscars bekroonde vertelling gaat, zoals vrijwel elke boksfilm, over hoop, doorzettingsvermogen en het wrede noodlot. Hillary Swank won een Oscar voor haar rol van Maggie, vastbesloten zich te ontworstelen aan haar white trash-milieu. Eastwoods sobere, uitgebeende aanpak leidt naar een zeer emotionele climax, waaraan veel Amerikaanse conservatieven aanstoot namen.(Clint Eastwood, 2004, VS), België 2, 20.40-22.50u.André Waardenburg

    • André Waardenburg