Een dag lente

Na een zeer onstuimige dag zal het de komende dagen rustiger zijn, maar van echt lenteweer is geen sprake. Toch komt de zon soms aardig tevoorschijn en zaterdag kan het kwik pardoes naar 11 tot 16 graden oplopen. Het blijft echter een eendagsvlieg, want de dagen daarna wordt het kouder en gaan er buien vallen. De wind is over zijn hoogtepunt heen. In de loop van de avond en vannacht neemt de westelijke bries af om uiteindelijk krachtig te worden aan zee en matig boven land, een dikke windkracht vier. De buien verlaten het land en morgenochtend is het flink opgeklaard. In de loop van de dag neemt wel de bewolking toe en in de namiddag en avond valt er in het zuiden af en toe regen. Het kwik gaat naar 8 tot 11 graden. In de nacht naar vrijdag kan er ook elders een bui vallen, maar vrijdag overdag blijft het wellicht droog en vooral in de noordelijke helft van het land breekt de zon geregeld door. Bij een meest matige westelijke wind stijgt het kwik naar 9 tot 12 graden. Zaterdag nadert er vanuit het westen een depressie, maar deze brengt de wind wel in de zuidhoek. Daarmee wordt dan zachte lucht aangevoerd. Hoewel de zon slechts gesluierd schijnt achter dikke sluierwolken, kan het kwik naar 11 tot 16 graden oplopen. Pas in de namiddag wordt de bewolking dikker en komen er vanuit het zuidwesten buien opzetten. De dagen daarna blijft het buiig en gaat de temperatuur naar beneden.