De bedrijfsleider

Eduard Kelderhuis (27) Foto Johannes van Assem
Eduard Kelderhuis (27) Foto Johannes van Assem Assem, Johannes van

Wat is de Spa Lifestyle Group?

„We helpen mensen in korte tijd te ontspannen. Niet iedereen heeft de tijd om naar het bos te gaan om daar tot rust te komen, dus bieden wij 30 minuten ontspanning in de stad aan. Het begint met een theeceremonie. Vervolgens krijgt de klant een massage in een spa-capsule, een apparaat voor watermassage. ”

Hoe komt u van de hotelschool in dit bedrijf terecht?

„Het is geen onlogische stap. Spa’s zijn heel belangrijk in hotels, vrijwel alle luxere hotels hebben ze. Ik liep tijdens mijn studie stage in Indonesië, bij een hotel in een kuuroord. Daar kwam ik op het idee. We hebben zulke bronnen namelijk niet in Nederland.”

Hoe ziet uw werkdag eruit?

„Die begint om tien uur. Ik bekijk e-mail en statistieken, houd werkoverleg met onze medewerkers. Ongeveer de helft van mijn dag besteed ik aan internetmarketing. Ik ben meestal op kantoor. Het bezoeken van klanten doet iemand anders.”

Wat wilde u vroeger worden?

„Rechercheur. Die droom ging snel voorbij. Daarna wilde ik muzikant worden. Dat heb ik ook serieus geprobeerd. Ik speelde tot mijn achttiende in bands en bij orkesten. Het werd me al snel duidelijk dat er maar een klein percentage is dat er zijn brood mee kan verdienen. Toch speel ik nog altijd in een band, met vrienden van de hotelschool. De eerste single komt bijna uit. Dus wie weet krijg ik er nog een tweede carrière bij.”

Leendert van der Valk