De bedrijfsleider

Eduard Kelderhuis (27)

Studie: Hotelschool Den Haag(1999-2004)Werk: mede-eigenaar en leidinggevende van Spa Lifestyle GroupKleding: casual, bij afspraken een pakBrutomaandsalaris: 2.500 euro

Wat is de Spa Lifestyle Group?

„We helpen mensen in korte tijd te ontspannen. Niet iedereen heeft de tijd om naar het bos te gaan om daar tot rust te komen, dus bieden wij 30 minuten ontspanning in de stad aan. Het begint met een theeceremonie, om vocht in het lichaam te brengen en omdat thee ontgift. Vervolgens krijgt de klant een massage in een spa-capsule, dat is een apparaat voor watermassage. We bieden dit concept ook aan bij evenementen. Binnenkort willen we het ook in kantoren aanbieden.”

Hoe komt u van de hotelschool in dit bedrijf terecht?

„Het is geen onlogische stap. Spa’s zijn heel belangrijk in hotels, vrijwel alle luxere hotels hebben ze. Ik liep tijdens mijn studie stage in Indonesië, bij een hotel in een kuuroord. Daar kwam ik op het idee. We hebben zulke bronnen niet in Nederland, maar ik wilde die mogelijkheid wel creëren.”

Hoe ziet uw werkdag eruit?

„Die begint om tien uur. Ik bekijk e-mail en statistieken, houd werkoverleg met onze medewerkers. Ongeveer de helft van mijn dag besteed ik aan internetmarketing: onze belangrijkste manier om klanten te werven. Ik ben meestal op kantoor. Het bezoeken van klanten doet iemand anders. Ik sta wel op beurzen om ons concept aan de man te brengen.”

Wat wilde u vroeger worden?

„Rechercheur. Die droom ging snel voorbij. Daarna wilde ik muzikant worden. Dat heb ik ook serieus geprobeerd. Ik speelde tot mijn achttiende in bands en bij orkesten. Ik sprak toen veel professionele muzikanten, die het conservatorium hadden gedaan. Het werd me al snel duidelijk dat er maar een klein percentage is dat er echt goed brood mee kan verdienen. Toch speel ik nog altijd in een band, met vrienden van de hotelschool. De eerste single komt bijna uit. Dus wie weet krijg ik er nog een tweede carrière bij.”

Leendert van der Valk

    • Leendert van der Valk