`Continental voor ramp met Concorde vervolgen`

Cergy, 12 maart. Een officier van justitie heeft de rechtbank van Pontoise, bij Parijs, gisteren gevraagd de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental te vervolgen voor de Concorderamp in 2000, waarbij 113 mensen om het leven kwamen. Officier van justitie Bernard Farret wil Continental doodslag ten laste leggen. Hij vroeg ook om vervolging van vier betrokkenen bij de ramp. Het gaat om twee werknemers van Continental en twee Franse technici. Het passagierstoestel verongelukte doordat het na de start van het vliegveld in Parijs over een stuk metaal reed dat van een eerder opgestegen toestel van Continental was gevallen. Een band van de Concorde van Air France klapte daardoor en stukken ervan veroorzaakten een scheur in de brandstoftank. Het toestel vloog tijdens het opstijging in brand en stortte neer in het Franse dorp Gonesse. De rechtbank besluit binnenkort of de vervolging wordt doorgezet.