Bestuurder Philips Pensioenfonds weg

Amsterdam, 12 maart. Bestuurder Jan Snippe (52) van het Philips Pensioenfonds is per 1 maart teruggetreden als lid van het college van beheer van het pensioenfonds. Dat bevestigt een woordvoerder van het pensioenfonds. Hij wil niet zeggen waarom Snippe is teruggetreden. Snippe gaf tot begin vorig jaar leiding aan de vastgoedtak van het pensioenfonds. Het Openbaar Ministerie onderzoekt momenteel een aantal transacties waarbij vastgoed van het Philips Pensioenfonds onder de marktprijs zou zijn verkocht. Snippe is in deze zaak geen verdachte, maar was wel betrokken bij een aantal onderzochte transacties. Ook gaf hij leiding aan twee inmiddels opgestapte directeuren van Philips die wel door justitie verdacht worden. Volgens het OM verkochten beide directeuren vastgoed tegen te lage prijzen aan oud Bouwfonds-directeur Jan van V., die het voor veel meer geld doorverkocht. De winst werd onderling verdeeld.