1 Luisteren

De openingstune van Alf? Eigenlijk best suf, hoor je op tv-intros.com.
De openingstune van Alf? Eigenlijk best suf, hoor je op tv-intros.com.

Openingstunes van Amerikaanse series

www.tv-intros.com

Sommige openingstunes zijn zo herkenbaar, dat je na het horen van een paar noten al weet om welke serie het gaat. Denk bijvoorbeeld aan de bombastische melodie van The A-team, de dweperige tonen van Dynasty of de spannende synthesizerintro van de serie Knight Rider. Maar vaak ben je het openingsnummer van al die oude series allang vergeten.

Via de zeer simpele maar functionele site tv-intros.com kun je de meeste tunes van Amerikaanse televisieprogramma’s gemakkelijk traceren.

De databank is groot. Het archief reikt van jaren-50-series als I Love Lucy tot lopende series als Grey’s Anatomy. Ideaal als je zin hebt in een avondje jeugdsentiment. Hoe klonk die tune van Family Ties, met daarin een piepjonge Michael J. Fox, ook alweer? Of de intro van andere brave jaren-80-familieseries als Alf, The Cosby Show, Growing Pains en Life Goes On?

Liever jeugdherinneringen uit de jaren negentig ophalen? De openingsnummers met de sexy, hollende strandwachten uit Baywatch en de idolen uit Beverly Hills 90210 en Melrose Place ontbreken natuurlijk ook niet.

De site kan tevens een leuke afleiding zijn op een saaie werkdag. Beluister een openingstune, vervolgens moet je kamergenoot/bureaublokgenoot de titel van het bijbehorende programma raden. (RH)