Woeste stroom om vissen te redden

Woeste stroom om vissen te redden Page (arizona). Na jaren gesteggel tussen voor- en tegenstanders is vorige week de Glen Canyon Dam in de Coloradorivier in de VS opengezet om het waterpeil in de Grand Canyon te verhogen. Meer dan 1,1 miljoen liter water per seconde, afkomstig uit Lake Powell, stroomde de rivier in. De sterke stroom moet de bodem van de rivier uitslijten en het losgewoelde zand weer afzetten bij verder gelegen stranden. Daar kunnen bedreigde karperachtigen dan weer in alle rust kuit schieten. Foto AP Water flows from the number one and two jet tubes as seen from atop the Glen Canyon Dam Wednesday, March 5, 2008 in Page, Ariz. The Department of Interior is experimenting with high flows of water from the dam to help, in part, to rebuild beaches along the Colorado River that runs through the Grand Canyon. (AP Photo/Matt York) Associated Press