Vrachtschip loopt vast op het strand

Vrachtschip loopt vast op het strand Les Sables d’Olonne, 11 maart. Het Nederlandse vrachtschip Artemis liep gisteren vast voor de kust van West-Frankrijk. Het schip was op weg naar de haven van Les Sables d’Olonne toen zware winden de koers richting het strand veranderden. De schade was gering. De bemanning en de loods bleven ongedeerd. Zij gaan proberen het negentig meter lange schip vanavond weer op zee te krijgen. Een Franse sleepboot staat klaar om de Artemis vanavond na 18.00 uur, als er hoog water staat, van het strand af te trekken. Het vrachtschip was onderweg naar de haven, een paar honderd meter verderop van het strand, om een lading graan op te halen. Die moet worden vervoerd naar de Franse stad Rouen. Foto Reuters Locals and tourists look at the Dutch ship Artemis on the beach of les Sables d'Olonne in southern French Britanny March 10, 2008. The boat was run aground by winds blowing at speeds of more than 130 km per hour. REUTERS/Stephane Mahe (FRANCE) REUTERS