Voetbalcompetitie voor daklozen

ZEIST. Oud-international John de Wolf en voormalige toparbiter Frans Derks verrichten zaterdag in het centrum van Den Bosch de aftrap van een bijzondere voetbalcompetitie. Het duo geeft het startsein voor de Dutch Homeless Cup (DHC), een landelijke voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen. De DHC wordt georganiseerd door de stichting Meer dan Voetbal, een instantie die is opgericht door de voetbalbond KNVB, de eredivisie en de eerste divisie. Het Leger des Heils, één van de partners in het project, heeft de afgelopen maanden in vijftien steden teams samengesteld. Deze ploegen, met in totaal meer dan tweehonderd spelers, werken dit jaar zes competitierondes af in de centra van de grote steden. De finale wordt op 6 september op de Amsterdamse Dam gespeeld. De winnende ploeg mag deelnemen aan het WK in Melbourne.