Vijfhonderdste keer Elfde Uur met Knevel nog lang niet laatste

Hilversum. Andries Knevel presenteert vanavond voor de vijfhonderdste keer de talkshow Het Elfde Uur. Het programma is al zestien jaar onafgebroken op televisie en is volgens de EO daarmee de langst lopende talkshow met één presentator. ”En als het aan Andries ligt, is het nog lang niet de laatste”, zegt een woordvoerder van de EO. ”Voor volgend seizoen staat het weer gepland, en verder kijken kunnen we niet, maar het is niet onze bedoeling er mee op te houden.” Het Elfde Uur trekt gemiddeld een half miljoen kijkers. Als tegelijkertijd Champions-Leaguevoetbal wordt uitgezonden op Nederland 3, dan ligt dat ruim 100.000 kijkers lager. De talkshow verhuisde bij de herindeling van de drie publieke netten van het best bekeken Nederland 1 naar Nederland 2, dat nu de vaste zender is voor informatieve programma`s. Op het oude net 1 waren de kijkcijfers volgens de EO regelmatig 700.000 tot 800.000. Speciale gast vanavond is premier Balkenende. Andere gasten zijn trainer Foppe de Haan en pianist Wibi Soerjadi.