Televisie Voorkeur

Het elfde uur, het praatprogramma met gasten uit ‘de wereld van de politiek, cultuur, media, wetenschap en geloof’ die gesprekken voeren over ‘verantwoordelijkheden, zingeving en maatschappij’, viert vandaag zijn 500ste aflevering met als eregast minister-president Jan Peter Balkenende (foto) en verder voetbalcoach Foppe de Haan en concertpianist Wibi Soerjadi. Andries Knevel presenteert de talkshow. Ned.2, 21.15-22.00u. Den Haag:22.2.7 Minister-President Balkenende. © foto Roel Rozenburg
Het elfde uur, het praatprogramma met gasten uit ‘de wereld van de politiek, cultuur, media, wetenschap en geloof’ die gesprekken voeren over ‘verantwoordelijkheden, zingeving en maatschappij’, viert vandaag zijn 500ste aflevering met als eregast minister-president Jan Peter Balkenende (foto) en verder voetbalcoach Foppe de Haan en concertpianist Wibi Soerjadi. Andries Knevel presenteert de talkshow. Ned.2, 21.15-22.00u. Den Haag:22.2.7 Minister-President Balkenende. © foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel

actualiteiten

EénVandaag. Vandaag, 11 maart worden de aanslagen herdacht die vier jaar geleden in Madrid plaatsvonden. Diverse slachtoffers zijn in dat kader te gast op het terrorismecongres in Tilburg. Een van de aanwezigen is John Tulloch, die met zijn bebloede gezicht het beeld werd van de bomaanslag in de Londense metro in 2005. Hij vertelt over zijn ervaring als terrorisme-slachtoffer. Ned.1, 17.59-18.45u.

Netwerk. Onderzoeksreportage over de adoptie van kinderen uit China. De Chinese autoriteiten beweerden na de ontdekking van een kindersmokkelschandaal in de Chinese provincie Hunan dat er verhandelde kinderen via adoptie in Nederland terecht zijn gekomen. Maar na de geruststellende woorden van China aan het Ministerie van Justitie blijft Nederland kinderen uit China adopteren, ook uit kindertehuizen die bij het schandaal waren betrokken. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag Vandaag. Jaarlijkse verslag van het Boekenbal en een interview met de Iraanse ambassadeur voor de EU, waarin onder meer het Iraanse nucleaire programma en de film van Geert Wilders ter sprake komen. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. André Rouvoet vertelt over zijn ervaringen als vicepremier en minister van Jeugd en Gezin en verklaart dat hij een groot fan is van de eveneens aanwezige band Kayak, die 35 jaar bestaat. Ronald Jan Hein praat over de lancering van zijn tijdschrift Staya Erusa dat gaat over een ruimer bewustzijn en een betere wereld. Schrijver Herman Brusselmans schreef een nieuwe roman Toos, met opnieuw een hoofdrol voor het personage: Danny Muggepuut. Matthijs van Nieuwkerk presenteert met hulp van Bert Visscher. Ned.3, 19.30-20.15u.

Pauw en Witteman. Anita Witzier en twee kloosterzusters geven een toelichting op een nieuw programma van de KRO: Sister Act. In dit programma gaan vier zusters hun best doen om drie bijzondere projecten te realiseren. Via het programma hopen de zusters geld, spullen en hulp van handige mensen bijeen te krijgen. Ned.1, 23.00-23.55u.

Phara. Informatief praatprogramma met Phara de Aguirre en Lieven Van Gils met vanavond als gast de atlete Tia Hellebaut, kampioen bij de indoor vijfkamp. België 2, Canvas, 23.05-23.40u.

Documentaire

Immigrants: The Poles are coming! Verslaggever Tim Saumels onderzoekt de meningen van het Britse publiek over de migratie van Polen naar Engeland. Sommige inwoners van Peterborough, Cambridgeshire zeggen dat hun stad wordt overspoeld door immigranten, maar anderen vragen zich af hoe het zonder hen zou moeten. In de afgelopen jaren zijn ongeveer 1 miljoen mensen vanuit Oost-Europa geëmigreerd naar Groot-Brittanië. BBC 2, 22.00-23.00u.

Hitler's Österreich: Der Anschluss. Eerste deel van een tweedelige documentaire over geschiedenis van Oostenrijk tijdens het nazi-tijdperk geeft een beeld en de achtergronden van annexatie van het land door Duitsland. ZDF, 20.15-21.00u.

Informatief

Antartica: Een basis voor de toekomst. Tweede deel van vijfdelige serie over de vestiging van een Belgische wetenschappelijke basis op Antartica: de Prinses Elisabethbasis. Aandacht voor de technische (milieu)problemen die moeten worden opgelost. België 2, Canvas, 22.10-21.40u.

37°: Was geschah mit Karolina. Auf den Spuren einer Kindermisshandlung. Reportageserie. Begin 2004 werd in een werd in een toilet in een ziekenhuis een zwaar mishandeld kind gevonden: Karolina. De foto van het kaalgeschoren meisje, die in de media werd getoond om de moeder op te sporen, maakte bij velen diepe indruk. Karolina overleed uiteindelijk aan een hersenbloeding, de moeder werd opgepakt. Een reconstructie van de gebeurtenissen. ZDF, 22.15-23.00u.

Ten einde raad. Mensen zijn belangrijker dan regels. Zakenvrouw Annemarie van Gaal zet zich in voor mensen die zijn vastgelopen in de bureaucratie. Zie verder pagina 18. Ned.1, 22.30-23.00u.

Ons een zorg! Eerste deel van een negendelige serie reportages waarin kinderen worden gevolgd die bij de jeugdzorg terechtkomen om verschillende redenen en onder verschillende omstandigheden. Door de ogen van de kinderen wordt getoond hoe het is om door de jeugdzorg geholpen te worden. Deze aflevering gaat over een melding die binnenkomt bij de politie in Arnhem. Een achtjarig jongetje verkoopt zijn buurjongen zoveel trappen dat diens ouders naar de politie stappen. Daar blijkt dat familie al tweeënhalf jaar geleden al intensief werd behandeld door de jeugdzorg, die opnieuw langsgaat om te bekijken of er weer moet worden ingegrepen. Ned.2, 23.30-0.00u..

Film 2008. Filmmagazine met aandacht voor de familiefilm die zich afspeelt in de prehistorie: 10,000 BC en de komische tekenfilm Horton Hears a Who! met onder andere de stem van Jim Carrey. Presentatie Jonathan Ross. BBC1, 0.15-0.45u.

amusement

Crazy 88. Eerste deel van zesdelige stuntserie, waarin een mannenteam en een vrouwenteam met Nederlanders 'rare of enge' dingen moeten doen, zoals tongzoenen met bejaarden, slagroom van iemands billen likken en je in je kruis laten trappen. Peer Mascini is spelleider. Ned.20.15-23.00u.