Storm

Een kleine maar venijnige depressiekern veroorzaakt morgen langs grote delen van de Nederlandse kust een tijdlang west- tot zuidwesterstorm. De dagen erna nemen de windsnelheden geleidelijk steeds verder af.

Tot en met morgen is het echter ronduit herfstachtig. Vanavond trekt een regenzone naar het noordoosten weg, gevolgd door opklaringen maar ook enkele buien, lokaal met onweer. In de loop van de nacht wordt het in het westen en zuidwesten droog. Het wordt 5 tot 7 graden.

De wind wakkert morgen overdag verder aan. Aan zee staat morgen (met uitzondering van de zuidwestkust) enige tijd stormkracht 9, uit het west zuidwesten. Boven land waait het krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Er komen zware windstoten voor, aan zee mogelijk zeer zware tot rond 100 kilometer per uur aan toe.

Verder trekt een regenzone vanuit het noordwesten het land binnen. De meeste regen valt daarbij in het noorden en oosten. In het zuidwesten valt waarschijnlijk een beperkte hoeveelheid neerslag. Het wordt 7 graden in Groningen en Drenthe tot 11 graden in de zuidelijke provincies. Donderdag staat er iets minder wind: het waait matig tot hard, kracht 4 tot 7. Pas daarna wordt het echt rustiger. Bij tijd en wijlen regent het, maar er zijn ook langdurige droge perioden. De maximumtemperaturen liggen rond 10 graden, zaterdag waarschijnlijk op een graad of 14.