Sony Giga Juke hifiset met 80 GB

Een jaar geleden kondigde Sony de eerste Giga Juke aan; een luxe hifi-speler met ingebouwde harddisk van 250 GB. Deze week komt een opvolger uit, de NAS SC55PKE. Het is een hifi-set met een harde schijf van tachtig gigabyte waarop je je eigen muziekverzameling kunt opslaan, (internet-)radio kunt luisteren en playlists kunt synchroniseren naar andere

hebben_woensdag_12.jpgEen jaar geleden kondigde Sony de eerste Giga Juke aan; een luxe hifi-speler met ingebouwde harddisk van 250 GB. Deze week komt een opvolger uit, de NAS SC55PKE. Het is een hifi-set met een harde schijf van tachtig gigabyte waarop je je eigen muziekverzameling kunt opslaan, (internet-)radio kunt luisteren en playlists kunt synchroniseren naar andere mp3-spelers of een mobiele telefoon. Stijlvol, strak en zwart. Zelfs multiroom - via een draadloos netwerk elders in het huis te beluisteren met de meegeleverd externe speler.

Even muggenziften: Sony’s hifi-set is ook voorzien van een iPod-dock, maar kan daar vermoedelijk niet mee synchroniseren omdat Apple’s muziekspeler alleen met speciale software om kan gaan. En tachtig gieg aan muziek lijkt veel, maar een omnivoor met breedbandverbinding heeft snel 40.000 liedjes bij elkaar geript, gedownload, gekopieerd en gekocht. En dan zit ie tot de nok toe vol, deze Giga hifi-set.

Volledige specificaties:

NAS-SC55PKE GIGA JUKE HDD Audio Room2Room system
Complete multiroom music system with server unit, one wireless player, one wireless station adapter and remote controls for both server and wireless player

Server unit
o HDD 80GB (Recording format : Linear PCM, MP3)
o up to 40,000 songs recording
o Up to 16x high speed ripping from audio CD to HDD
o Auto Title Labelling (*3) for CD and external analogue sources
o x-DJ with Radio Music Channel & Music Surfin’
o Music file import from PC (MP3,, Linear PCM, ATRAC, WMA without DRM)
o Up to 50x high-speed music file transfer to WALKMAN®, WALKMAN® phone and other compatible devices
o Music file transfer with data compression (from Linear PCM to MP3)
o 4.3” colour LCD display
o Total 100W (RMS) with high-quality two-way speakers and Resonant Bass Duct
o Radio tuner: FM(with RDS)/AM [plus DAB for UK], Timer recording to HDD
o DMPORT Adapter for iPod supplied as standard

Wireless player
o Wireless music streaming to wireless player unit supplied
o Up to five wireless players can be used with main system
o Wooden cabinet, 20W amplification and integrated stereo speakers with Long Stroke Duct
o Internet radio

    • Marc Hijink