Schuimbad

Schuimbad Saint-Guénolé. Inwoners van Saint-Guénolé, een kustplaats in West-Frankrijk, werden gisteren overvallen door zware storm. Mensen op straat moesten zich een weg banen door een dikke laag aangewaaid zeeschuim. Bij Sables-d’Olonne aan de West-Franse kust strandde het Nederlandse vrachtship Artemis. De zeskoppige bemanning en de loods bleven ongedeerd en de schade aan het 88 meter lange schip was gering, volgens lokale autoriteiten. De storm zorgde ook voor veel overlast in Groot-Brittannië. In het zuidwesten van Engeland en Wales kwamen 10.000 huishoudens zonder stroom te zitten. In Wales moesten onder meer de 170 bewoners van een woonwagenkamp worden geëvacueerd. In België waren er door de storm problemen op de luchthaven van Brussel. Veel vluchten waren urenlang vertraagd, en enkele waren geannuleerd of omgeleid. Het vliegveld zat vol wachtende passagiers. In Nederland zorgde de storm voor weinig overlast. Foto AFP/Marcel Mochet A woman tries to cross the street covered by spume, on March 10, 2008, along the sea front of Saint-Guenole, western France. Heavy storms disrupted air, sea and road transport in Britain and Belgium, while a Dutch cargo ship measuring some 90m was swept onto a French beach and one person is reported missing after falling into the sea, emergency officials said. AFP PHOTO MARCEL MOCHET AFP

Inwoners van Saint-Guénolé, een kustplaats in West-Frankrijk, werden gisteren overvallen door zware storm. Mensen op straat moesten zich een weg banen door een dikke laag aangewaaid zeeschuim.

Bij Sables-d’Olonne aan de West-Franse kust strandde het Nederlandse vrachtship Artemis. De zeskoppige bemanning en de loods bleven ongedeerd en de schade aan het 88 meter lange schip was gering, volgens lokale autoriteiten.

De storm zorgde ook voor veel overlast in Groot-Brittannië. In het zuidwesten van Engeland en Wales kwamen 10.000 huishoudens zonder stroom te zitten. In Wales moesten onder meer de 170 bewoners van een woonwagenkamp worden geëvacueerd.

In België waren er door de storm problemen op de luchthaven van Brussel. Veel vluchten waren urenlang vertraagd, en enkele waren geannuleerd of omgeleid. Het vliegveld zat vol wachtende passagiers.

In Nederland zorgde de storm voor weinig overlast.