Schelden onbestraft op Noord-Engelse velden

Vloeken op de amateurvoetbalvelden in Noord-Engeland blijft voorlopig onbestraft. De Arngrove Northern League (ANL) had als test de regel ingevoerd dat de scheidsrechter spelers bij schelden een directe rode kaart konden geven. De overkoepelende Engelse voetbalbond FA droeg de ANL gisteren echter op het experiment te staken.

„Deze beslissing van de FA geeft spelers de toestemming om op volle sterkte te blijven vloeken”, reageerde de woedende voorzitter Mike Amos van de Noord-Engelse voetbaldivisie. „Schelden wil ik nog net niet, maar ik zou wel kunnen huilen. Het is een nieuwe klap voor het spel op ons niveau en voor de mensen die het promoten en beschermen.”

Een woordvoerder van de Engelse voetbalbond verklaarde dat de bond een uniforme oplossing wil voor het probleem en dat het zelf al een project had opgestart. Onder de naam ‘Respect’ wil de FA het respect voor scheidsrechters terugwinnen. De voetbalbond wil eerst de effecten van die campagne meten voordat andere initiatieven worden overwogen. (ANP)