Rouvoet ziet af van verbouwing

Vice-premier en minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) heeft gisteren besloten zijn huis in Woerden niet te verbouwen, nadat de Telegraaf berichtte over bezwaren van de buren. Die krant schreef zondag op de voorpagina dat er burenprotest was gerezen tegen Rouvoets plan om zijn huis uit te breiden om zijn vijf kinderen een eigen kamer te geven en zichzelf een werkkamer. Een bejaarde buurvrouw klaagde bijvoorbeeld dat zij daardoor veel minder licht in huis kreeg.

Maandag, een dag na de publicatie, trok Rouvoet zijn aanvraag bij de gemeente in. Hij zei dat hij de verbouwing niet ten koste wilde laten gaan van zijn relatie met de buren.

Rouvoet wilde bovenop zijn garage extra woonruimte bouwen en moest daarvoor het bestemmingsplan laten wijzigingen. Een eerste bouwaanvraag werd door de gemeente afgewezen. Een tweede, minder ingrijpende verbouwingsaanvraag kreeg een ‘principe-instemming’ van het college van burgemeester en wethouders. Dat besluit is in de pers openbaar gemaakt waarna belanghebbenden uit de buurt zes weken de tijd kregen om bezwaar in te dienen. Drie mensen bleken een stokje voor de verbouwing te willen steken. Zij zouden hun bezwaar toelichten op een speciale bijeenkomst afgelopen maandagavond op het stadhuis. Die bijeenkomst werd afgelast, omdat Rouvoet zijn aanvraag inmiddels had ingetrokken.