Renners willen duidelijkheid van wielerunie UCI

PARIJS, 11 maart. De wielrenners in het profpeloton, verenigd in de CPA, willen snel duidelijkheid van de internationale wielerunie UCI over eventuele disciplinaire maatregelen. Voorzitter Pat McQuaid van de UCI dreigde voor aanvang van de etappekoers Parijs-Nice ploegen te schorsen die van start zouden gaan. Inmiddels drie dagen onderweg en heeft de UCI nog niets laten weten. De CPA heeft McQuaid gisteren gevraagd zo snel mogelijk een ontmoeting te regelen en opheldering te verschaffen. Het liefst zodra de Franse rittenkoers is afgelopen. ”De renners verkeren nu in grote onzekerheid over de eventuele gevolgen van het starten in Parijs-Nice”, aldus een verklaring van de CPA. De UCI ligt al geruime tijd overhoop met ASO, het Franse bureau dat Parijs-Nice en ook de Ronde van Frankrijk organiseert. ASO weigert tot ongenoegen van de UCI automatisch de ploegen met een ProTour-licentie toe te laten. De eerste etappe in Parijs-Nice werd gisteren gewonnen door de Belg Gert Steegmans. De Noor Thor Hushovd behield de leiding.