Radio Voorkeur

Kunststof. T.g.v. de Boekenweek de stand van de literatuur doorgenomen met schrijfster Nausicaa Marbe en haar partner literair criticus Jeroen Vullings (Vrij Nederland) plus een reportage met boekhandelaar Ton Schimmelpennink. Radio 1, 19.04-20.00u.

Napels. Robbert Dijkgraaf (1960), hoogleraar mathematische fysica, over zijn toekomstdromen. Radio 5, 20.02-21.00u.

De Avonden. Gesprek met de Canadese schrijver en scenarist Peter Behrens over zijn eerste roman De droomwet. Inez Piso, student en columnist voor Spunk, bespreekt Een werk in uitvoering van Yvo van der Vat. Verder gesprek met de Duitse schrijfster Annette Pehnt over haar boek Huis van de schildpadden, dat zich in een bejaardentehuis afspeelt. Radio 6, 20.02-22.00u.

Met het oog op morgen. Onder meer een verslag van Mieke van der Weij als speciale ‘boekenverslaggever’ op het jaarlijkse boekenbal in Amsterdam. Radio 1, 23.07-0.00u.

Casa Luna. Rudi Westendorp, gerontoloog, 48 jaar oud, over het thema van de Boekenweek: Oude menschen. Radio 1, 0.02-0.45u.