op nrcnext.nl

Mulisch en partner Kitty, in 2005. Foto Vincent Mentzel Boekenbal 2005. de heer en mevrouw Harry MULISCH.foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Amsterdam, 8 maart 2005
Mulisch en partner Kitty, in 2005. Foto Vincent Mentzel Boekenbal 2005. de heer en mevrouw Harry MULISCH.foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Amsterdam, 8 maart 2005 Mentzel, Vincent

Vandaag in het nieuws

Vanavond is het traditionele Boekenbal in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Het bal vormt de opening van de Boekenweek die morgen begint Voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Mississippi (Democraten en Republikeinen) De spaceshuttle Endeavour wordt gelanceerd vanaf Cape Canaveral. Bestemming is het International Space Station De wielerkoers Parijs-Nice voert van Nevers naar Belleville over 201 kilometer Champions League: Inter Milan speelt vanavond tegen Liverpool. In Milaan verdedigt de Engelse club een 2-0 voorsprong.

Vandaag in de weblogs

Boekenbal 2008

Wie zit er vanavond naast Harry Mulisch op de trap? Houdt Bernlef zich aan de dresscode: zilver? Wat is de roddel van het bal? Hoe dansen de schrijvers?

Volg het Boekenbal live op nrc.nl/boekenblog

Autobrandstoffenkringloop

Techniek-journalist Herbert Blankesteijn blogt over een plan om CO2 af te vangen dat voor een deel „technisch uitvoerbaar” is. „Onderzoekers aan het Georgia Institute of Technology hebben een ontwerp gemaakt voor een kringloop van autobrandstoffen. In deze cyclus stoten auto’s netto geen kooldioxyde (CO2, het broeikasgas) meer uit en rijden ze indirect op hernieuwbare energiebronnen.”

Is dit dé oplossing? Lees verder op nrc.nl/techno

En verder...

De vacature van de week

In nrc.next staan op woensdag altijd veel personeelsadvertenties. Soms maken ze nieuwsgierig. In deze nieuwe rubriek belt de redactie over een vacature. En vertellen we later wie de vacature heeft vervuld.

Vandaag aflevering 1 op nrcnext.nl/loopbaan: directeur/bestuurder van De Docentenbank

De lunchbox

Iedere werkdag brengt nrcnext.nl vlak voor de lunch een update met het laatste nieuws, plus een aantal verwijzingen naar bijzondere artikelen of projecten van de website en de krant.

Meld je aan via nrcnext.nl/lunchbox