Leo Vroman (92)

Leo Vroman (92) Schrijver, dichter, tekenaar, schilder en bioloog Leo Vroman (Gouda, 10 april 1915), overleefde de Tweede Wereldoorlog in een Indisch gevangenenkamp en reisde na de bevrijding door naar de Verenigde Staten, waar hij zich na zes jaar herenigde met zijn verloofde Tineke Sanders. Vroman debuteerde als dichter in 1946 en groeide uit tot een van de belangrijkste dichters van Nederland. In 1964 kreeg hij de P.C. Hooftprijs. Hij woont in Texas, deze maand verscheen zijn bundel Nee, nog niet dood.
Leo Vroman (92) Schrijver, dichter, tekenaar, schilder en bioloog Leo Vroman (Gouda, 10 april 1915), overleefde de Tweede Wereldoorlog in een Indisch gevangenenkamp en reisde na de bevrijding door naar de Verenigde Staten, waar hij zich na zes jaar herenigde met zijn verloofde Tineke Sanders. Vroman debuteerde als dichter in 1946 en groeide uit tot een van de belangrijkste dichters van Nederland. In 1964 kreeg hij de P.C. Hooftprijs. Hij woont in Texas, deze maand verscheen zijn bundel Nee, nog niet dood. Keukelaar, Keke